Sfaturi privind întâlnirile5 minute

5 semne că ești gata să începi o nouă relație – sau că nu ești gata absolut deloc

5 semne că ești gata să începi o nouă relație – sau că nu ești gata absolut deloc

Ești gata? Ești gata să găsești dragostea? Iată cum să afli dacă ești gata să începi să ieși la întâlniri, precum și pașii simpli și eficienți de urmat, în cazul în care nu ești. De la experta noastră în întâlniri, Kate Taylor.

Ești gata atunci când:

1. Ai o părere bună despre tine la capitolul romantic

Fă un test rapid. Pune cronometrul la 2 minute și scrie o listă cu tot ce crezi că te face un partener excelent. După scurgerea timpului, numără câte idei ai notat. Dacă te-ai gândit rapid la cel puțin 5, ești gata de întâlniri! Păstrează lista și folosește-o ca să-ți reamintești de ce nu trebuie niciodată să te mulțumești cu puțin.

Ai mai puțin de 5? Fie scrii foarte încet, fie încrederea ta în întâlniri este cam scăzută în prezent. Nu te pripi să ieși la întâlniri; concentrează-ți o vreme atenția asupra TA – ce îți place să faci, să porți, să mănânci, să bei, să vizionezi să citești… Îndrăgostește-te de tine însuți până când îți aduci aminte că ești un partener dorit, perfect imperfect, care are multe de oferit relațiilor și lumii. Când vei avea mai multă încredere în ceea ce te face o persoană unică și îndrăgită, va sosi momentul să intri în lumea întâlnirilor.

2. Dragostea te înconjoară (sau acesta e sentimentul)

Ai auzit de termenul „prejudecata confirmării”? Este o expresie psihologică ce denotă tendința noastră de a observa lucrurile care ne întăresc propriile opinii, în special convingerile noastre emoționale. O poți folosi pentru a evalua rapid ce perspective ai în ceea ce privește întâlnirile.

Rememorează tot ceea ce s-a întâmplat recent legat de dragoste. Totul a fost catastrofal? Cuplul tău preferat de vedete s-a despărțit? Ai auzit o știre potrivit căreia femeile peste 50 de ani au mai multe șanse să ajungă pe Marte decât să se mărite? Adele a lansat un nou album? SAU îți amintești de un cuplu simpatic dintr-un celebru program reality de întâlniri? Că ai asistat la o reîntâlnire emoționantă în stația de autobuz? Sau de nunta fericită a unui prieten? În cazul în care colecția ta mentală de amintiri este optimistă, și tu te simți la fel și ești gata de întâlniri. Dacă în schimb este mai sumbră, începe să faci un efort să-ți amintești aspectele frumoase. Îți vei reaminti astfel că dragostea ne înconjoară cu adevărat în fiecare zi și îți vei ridica moralul și nivelul de optimism când vei începe să participi la întâlniri.

3. Nu îl urmărești online pe fostul partener și nu te interesezi ce mai face

Când ai căutat ultima dată informații despre fostul partener, verificându-i, poate, conturile de pe rețelele de socializare sau luând-i la întrebări pe prietenii voștri comuni? Dacă răspunsul este astăzi, stai departe de site-ul de întâlniri online; nu ești gata încă pentru asta.

Dacă ai făcut asta luna trecută, dă-i drumul – ai trecut în runda următoare!

Dacă te situezi undeva între cele două intervale, citește în continuare. Ce încerci să mai afli despre persoana respectivă? Dacă este doar un obicei, fixează-ți ca obiectiv să renunți subit la el în următoarele 72 de ore. Când constați că te întrebi oare ce face, îndreaptă-ți intenționat gândurile către propria ta viață, poate luând legătura cu prietenii pentru a vă face planuri pentru un weekend distractiv. Dacă verifici ce face pentru că nu suporți gândul că își vede mai departe de viață, nu ești gata să ieși la întâlniri. Lasă-ți timp pentru a te împăca cu despărțirea și îmbunătățește-ți încrederea stabilind și îndeplinind obiective mici și satisfăcătoare, până când te poți gândi la viitor cu mai mult optimism.

4. Ideea întâlnirilor te încântă

Închipuie-ți că ai o întâlnire diseară. Cum te simți? Ești gata să ieși la o întâlnire dacă primele tale reacții sunt de genul: „Minunat, pot purta noua ținută pentru întâlniri” sau „Ah, mă simt cam agitat, dar sigur mă voi relaxa când voi ajunge acolo.” Orice altă reacție, mai ales cele negative de genul „Ce rost are?” sau „Doar o voi da în bară, cum fac de obicei” ar putea fi un semn că mintea ta nu este pregătită încă. Dacă te-ai gândit „Ha, asta îl va face gelos pe fostul/fosta”, atunci cu siguranță nu ești gata pentru întâlniri. Vezi punctul nr. 3.

5. Ai ore libere pentru întâlniri, dar nu și luni libere

Deschide-ți calendarul pentru mine. Cum arată luna aceasta? Dacă este atât de încărcată cu prieteni, muncă, hobby-uri și alte angajamente, încât nu ai timp nici măcar pentru o întâlnire la o cafea, atunci știi ce vei spune. Eroare 404: nu s-a găsit disponibilitate pentru întâlniri. Încearcă să o lași mai moale cu planurile, ca să-și poată găsi locul persoane noi și interesante în viața ta. Dacă îți place să ai o viață ocupată, canalizează-ți energia pe întâlniri: caută frecvent noi persoane singure minunate pe Meetic și începe să programezi întâlniri plăcute și fără stres. Creează însă acum spațiu pentru ele, înainte să încerci să-ți potrivești calendarul cu cel al altcuiva.

Dar, dacă ai nevoie de protecție pentru a atenua atmosfera supărătoare din zilele neocupate, tot nu te afli în cea mai bună stare pentru întâlniri. Momentul ideal pentru întâlniri nu este atunci când cauți o nouă persoană pentru a te împlini sau pentru a-ți umple timpul în weekend. Folosește în schimb acest spațiu pentru a-ți redescoperi interesele și pasiunile și fă loc întâlnirilor printre planurile tale. Ideal este să ai un calendar ocupat moderat: mai ai loc pentru a ieși la prânz sau cină și ai destule subiecte de conversație pentru aceste momente.

Înregistrează-te acum pentru a începe experiența întâlnirilor. Sau accesează centrul nostru de sugestii pentru întâlniri, care include sfaturi despre cum să te îndrăgostești din nou la peste 50 de ani și cum să-ți perfecționezi primul mesaj pe un site de întâlniri.

Site-ul de întâlniri pentru persoane singure cu valori comune! Găsește persoane singure cu interese similare Înregistrează-te gratuit