Sfaturi privind întâlnirile6 minute

Cele 10 porunci ale unei întâlniri

Cele 10 porunci ale unei întâlniri

Prima poruncă: spune adevărul

Atunci când îți configurezi profilul de întâlniri pentru persoane mature, poate fi tentant să cosmetizezi adevărul despre tine. Fiecare dintre noi dorește să se prezinte în cea mai favorabilă lumină posibilă când ne aflăm în căutarea unui nou partener. Tai câțiva ani din vârsta ta reală? Adaugi câțiva centimetri în plus la înălțime? Sigur că toate aceste detalii nu par să fie un impediment pentru întâlniri și, în sine, nu sunt. Însă nu faci decât să te îndrepți spre un eșec umilitor. Minciunile vor ieși la iveală până la urmă, fie că persoana cu care ai întâlnire observă imediat că nu te încadrezi absolut deloc în categoria celor zvelți, fie că își dă seama că vei aniversa 45 de ani, nu 35. Problema nu este că îți trădezi astfel propria nesiguranță, ci că erodezi semnificativ încrederea celeilalte persoane în tine. Dacă nu poate avea încredere în onestitatea ta în ceea ce privește lucrurile mărunte, cum se poate încrede în tine când vine vorba de chestiuni mai importante? Atrage alte persoane prezentându-te așa cum ești.

Porunca a doua: nu exagera cu pretențiile

Când vine vorba de întâlnirile online sau offline pentru persoane mature, multe dintre ele sunt nerăbdătoare, pentru că nu găsesc pe nimeni pe placul lor atât de rapid pe cât și-ar dori. Este puțin probabil să îți găsești perechea perfectă imediat. Trebuie să ai așteptări realiste și să dai dovadă de deschidere să cunoști oameni foarte diverși, pentru a descoperi cu cine te potrivești. Ieși din zona de confort. Nu te limita la oamenii care sunt de obicei „genul” tău și vei cunoaște persoane care te vor surprinde plăcut!

Porunca a treia: stabilește rapid o întâlnire

Majoritatea acelora dintre noi care căutăm întâlniri pentru persoane mature avem vieți agitate. Este ușor să ne lăsăm absorbiți de conversații pe e-mail care se prelungesc săptămâni la rând sau chiar mai mult și să amânăm întâlnirea cu potențialul partener. De obicei, acest lucru se întâmplă din cauză că suntem foarte ocupați, dar și din cauza emoțiilor supărătoare. Poți interacționa cu cineva prin intermediul mesajelor, dar trebuie să vă întâlniți cât mai curând posibil pentru a afla dacă există o atracție autentică între voi. Un schimb de 5 sau 6 mesaje este suficient pentru a evalua dacă dorești să te întâlnești cu o anumită persoană. Renunță la mesaje și începe să mergi la întâlniri pentru persoane mature!

Porunca a patra: nu grăbi lucrurile

Odată ce v-ați întâlnit, este momentul să o luați încet. Întâlnirea cu cineva nu este o cursă pentru a începe o relație. Este bine să îți dorești cu nerăbdare să cunoști o persoană nouă și interesantă, dar nu confunda dorința cu dragostea. Nu te grăbi să urmezi o anumită cale până când nu știi sigur că este cea potrivită pentru tine. Așadar, nu îți asuma angajamente decât după ce cunoști partenerul mai bine, după cel puțin câteva luni.

Porunca a cincea: nu îți neglija propriile activități și interese

Este esențial să echilibrezi întâlnirile pentru persoane mature cu alte activități care îți aduc bucurie. Menținerea interesului față de alte activități decât întâlnirile îți va face în continuare viața mai interesantă și împlinită, la fel ca înainte. Acordă-ți momente de răgaz în care să ai și alte preocupări decât întâlnirile sau partenerii. Nu te împovăra nici pe tine și nici pe partenerii de întâlnire cu telefoane, e-mailuri sau vizite de ultim moment, ci lasă legăturile să se formeze în mod firesc.

Porunca a șasea: nu presupune că ți-ai găsit jumătatea

Poate părea romantic să declari după o săptămână sau două că sunteți suflete-pereche, dar nu vei face decât să pari autoritar(ă). Dacă investești prea multă emoție într-o relație nouă, riști să suferi mult în cazul în care aceasta nu funcționează. Nu uita că, probabil, noul tău partener are întâlniri și cu alte persoane mature până când relația cu tine devine exclusivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că are o întreagă viață independentă de tine.

Porunca a șaptea: nu da prea multe informații

Și tu, și partenerul sau partenera aveți un trecut. În universul întâlnirilor mai vechi, mulți dintre noi avem un istoric, care are în continuare o semnificație aparte pentru viețile noastre de zi cu zi. Discutarea detaliilor intime despre acest trecut, în special cele legate de foștii parteneri sau soți, îți poate afecta serios șansele, ducând la gelozie sau competitivitate inutile. Deși poate părea o idee bună să îi vorbești de rău pe foștii parteneri sau să râzi euforic despre cea mai ciudată aventură de-o noapte pe care ai avut-o vreodată, nu este deloc așa.

Porunca a opta: nu menține o prietenie strânsă cu fostul sau fosta parteneră

Indiferent de motivul pentru care ai încheiat ultima relație, acum ești la o întâlnire pentru persoane mature, pentru a găsi pe cineva care să devină cea mai importantă persoană din viața ta. Chiar dacă ai încheiat ultima relație amiabil, dacă dorești să meargă totul bine cu noul sau noua parteneră, nu poți avea nicio legătură cu fantomele trecutului decât în măsura în care este absolut necesar. Nu este corect față de acesta sau aceasta și, într-un mod egoist, îi vei provoca un sentiment de nesiguranță până când te va cunoaște pe deplin. Ori de câte ori interacționezi cu fostul sau fosta parteneră, imaginează-ți cum te-ai simți dacă ar face la fel ca tine și gândește-te cum s-ar putea simți.

Porunca a noua: nu îți irosi timpul

Nu amăgi pe nimeni continuând o relație care pur și simplu nu este potrivită pentru tine. Ai nevoie de curaj ca să ieși dintr-o relație formată în urma unei întâlniri pentru persoane mature, mai ales dacă sunteți împreună de mai mult timp. Dar a te complace în ea este doar o risipă de timp. Cu cât dai mai repede această veste celuilalt, cu atât mai rapid și tu, dar mai ales partenera sau partenerul respins, puteți depăși momentele de suferință și găsi o pereche mai potrivită.

Porunca a zecea: acceptă starea de fapt

La fel ca orice în viață, întâlnirile pentru persoane mature sunt sortite să aibă urcușuri și coborâșuri. Nu te abate de la a căuta ceea ce știi că îți va aduce fericirea adevărată. Nu te mulțumi să accepți ceva ce simți că este în neregulă, nu te consuma dacă ceva ce mergea bine nu se sfârșește așa cum vrei și nu îți plânge de milă dacă situația nu stă imediat așa cum ți-ai dori. Continuă să cauți persoana care te va aprecia cu adevărat și cu care poți pune bazele unei relații care merită cultivată, astfel încât să fie de lungă durată. Îți dorim succes cu experiența întâlnirilor!

Citește mai multe sfaturi de specialitate privind întâlnirile sau începe experiența întâlnirilor chiar astăzi!

 

 

Site-ul de întâlniri pentru persoane singure cu valori comune! Găsește persoane singure cu interese similare Înregistrează-te gratuit